Bolognese

1000 gram nötfärs
2 paket bacon
2-3 morötter
3-4 gul lök
2 stjälkar stjälkselleri
6 vitlöksklyftor Moradovitlök
1 tub tomatpuré
2 burkar Mutti krossade tomater
5 dl rött vin
2 msk sherryvinäger eller söt balsamvinäger
1 dl kalvfond
2 msk torkad timjan
1 msk Ajvar
Nymalen svartpeppar
Salt
En nypa strösocker
Gör såhär:
Finhacka morötter, lök, selleri och fräs på medelhög värme med smör/olja i panna i några minuter tills de blir mjuka. Smula sedan ner färsen och finhackad bacon och stek på medelhög värme några minuter. Häll sedan i resten av ingridienserna och smaka av. Låt koka på låg värme under lock i 5-6 timmar och rör om nån gång i timmen.
Sedan kan man med fördel använda köttfärssåsen antingen till en klassisk pasta Bolognese eller i en lasagne.

Etiketter: